joi, 24 ianuarie 2013

Aperitiv tartinabil din macrou

azi vin cu o reteta buna pe baza de peste... un pate tartinabil pe paine prajita, e pur si simplu minunat!

Ingrediente:
1 macrou crud (fileuri, fara piele si oase)
1 ceapa micutza
150 gr. branza topita
2 oua fierte tari
2 linguri de unt
piper
sare
zeama de la o jumatate de lamaie
 pestele se fierbe in apa cu sare timp de 10-12 min... daca il aveti congelat, asteptati sa se dezghete, il spalati apoi il fierbeti.

dupa ce s-a racit, pestele se zdrobeste cu furculitza, se adauga zeama de lamaie...
untul moale se amesteca impreuna cu branza topita, ouala se dau pe razatoare, ceapa se taie marunt...
se amesteca impreuna cu pestele...
se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
serviti pe felii de paine prajita...

                      
de aproape...
pofta mare!

7 comentarii:

Unknown spunea...

Minunat, si mie imi place sa fac in casa diverse preparate tartinabile! Pupici

diamond spunea...

asa este, Paula! sunt mai bune cand le faci in casa! :*

Andreea Dianu spunea...

Un aperitiv pe gustul meu :)
Pupici!

diamond spunea...

multumesc, Andreea! :D

maria mihalache spunea...

Pe gustul meu!

Mihaela spunea...

O idee minunata!!!
Pupici!

Lubita Iancu spunea...

Da,da e foarte bun dimineata si nu numai!!