sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Rosti - placinta de cartofi la tigaie

 azi am o reteta de placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti ... placinta elvetiana care se poate imbogati la gust cu branza, ceapa, sunca afumata...

se face foarte usor si este foarte gustoasa!
asadar:
Ingrediente:
500-600 g cartofi
sare, piper
praf de usturoi
parmezan
50-60 gr.  unt

Cartofii se spala bine apoi se pun intr-o cratita la fiert in apa cu sare...
cartofii se fierb 20-25 min... se scurg de apa si se lasa la racit...cateva ore bune daca nu e si mai bine a doua zi...
cand s-au racit, se cojesc si se dau pe razatoarea cu gauri mari...
se adauga sare, piper si usturoi dupa gust...
se incinge o tigaie de teflon f bine si se adauga untul...
se adauga cartofii razauti pe care ii intoarceti cu o lingura de lemn...
cand s-au rumenit, se preseaza cu lingura ca sa rezulte o turta neteda ...
se prajeste pe ambele parti pana cand capata o crusta aurie ( aprox 5 min.)
se serveste cu  parmezan ras...
Pofta buna!
sursa: multumesc, Laura!