joi, 21 februarie 2013

Trifle cu limoncello

o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!


Ingrediente:
3 portocale
75 ml limoncello
1 lamaie
250 gr. mascarpone
100 ml lapte
piscoturi savoyarzi
2 linguri cu varf zahar pudra
2 plicuri zahar bourbon
zmeura
ciocolata neagra 75% cacao


portocalele se storc de sucul lor... intr-un vas de marime potrivita, acolo unde urmeaza sa asamblam desertul...
peste sucul de portocale se adauga limoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...
fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...

intr-un vas separat, se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...
se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...
deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...
amestecati bine...
crema se repartizeaza peste piscoturi, care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...

 peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!
dati vasul la frigider...
fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!

pofta mare!
sursa: j. oliver

7 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

Wow salivez,trebuie s- o incerc

Unknown spunea...

WOW!! Eu deja salivez numai gandindu-ma cat e de buna!!! Stii ca asa ceva trebuie sa fac si eu, prea m-ai facut curioasa de combinatia asta. Te pup!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Wow, senzational! o retete de lux!

Postolache Violeta spunea...

ce bine suna, trebuie sa fie tare buna!

Paradis spunea...

Minunata!

fimere spunea...

c'est succulent, j'en raffole
bonne journée

miremirc spunea...

ce bine arata !