vineri, 14 noiembrie 2014

Mousse au chocolat

un desert rapid si delicios...fanii ciocolatei, mana sus, va rog! reteta asta este pentru voi!

Ingrediente:
150 gr. ciocolata amaruie
3 oua
200 ml frisca lichida
1 lingura zahar
esenta vanilie/rom
4 linguri lichior de ciocolata
cacao neagra
fructe
ciocolata se rupe in cantitati relativ egale ca sa se topeasca in acelasi timp... se pune la bain marie cu 50 ml frisca lichida...
se amesteca pana se topeste...
galbenusurile se bat usor si amesteca cu esentele si cu lichiorul de ciocolata; se incorporeaza putin cate putin in ciocolata topita fierbinte amestecand rapid...ciocolata va avea o consistenta tare placuta si astfel se oparesc galbenusurile...
albusurile reci se bat bine cu un praf de sare...
frisca lichida ramasa se bate si ea...
intr-un vas incapator se amesteca usor de jos in sus: ciocolata care s-a racorit intre timp, frisca batuta si albusurile...
se toarna in pahare/cesti/ boluri mici... ce va place...
dati la frigider pentru aprox o ora...
apoi pudrati cu cacao deasupra, fructe, sos de ciocolata... ce va place!
evident, este un desert pentru adulti! si nu, nu-l recomand copiilor!
folositi oo proaspete!
textura, savoare... trei de 'da'!

3 comentarii:

Alina Avram spunea...

Super tare! e de vis desertul tău!

Elena spunea...

Imi place ce gusturi ai cand alegi deserturile pe care le pregatesti si pe care ni le prezinti noua.
Stii ca fiecare se axeaza pe un anume tip de desrturi, tu insa faci alegeri pe gustul nostru cei de la comunitatea http://www.loto49.ro si care dorim sa si gustam din bunatatile preparate de tine.

Unknown spunea...

Nu spuneti cand exact se pune zaharul. De asemenea, daca galbenusurile sunt "oparite" - ceea ce e foarte bine, pentru a elimina riscul de salmonella si alte bacterii ce se gasesc in ouale crude, ce facem cu albusurile, pe care spuneti ca doar le batem si le adaugam in compozitie, crude!