joi, 6 martie 2014

Puiul provensal

azi vin cu o reteta gustoasa de mancarica din cartea de bucate a lui Constantin Bacalbasa, pe care carte o recomand cu caldura...
retete clasice din anii 1935, care intr-adevar te fac sa iti lingi degetele...
reteta de azi e simpla si gustoasa, voi reveni desigur si cu alte minunatii...
asadar:
Ingrediente:
600-700 pulpe superioare, dezosate
1 ceapa mica
1 pahar vin alb
5-6 rosii tocate( fara pielite sau seminte)
2-3 catei usturoi
o mana buna de masline negre feliate
patrunjel
 puiul se taie cubulete, se sareaza si pipereaza apoi se tavalesc bucatile in faina...
puiul se rumeneste putin intr-o lingura de ulei...
apoi se adauga ceapa tocata subtire...(doar ceapa nu si usturoiul)
cand ceapa incepe sa se rumeneasca, se stinge cu un pahar de vin alb...
cand a scazut pe jumatate, se adauga rosiile (am pus din conserva) tocate, usturoiul tocat si el marunt...
trebuie sa fiarba la foc mic aprox. 20 de min cand se adauga maslinele...
dupa un clocot se adauga patrunjelul tocat...
acoperiti oala pentru cateva minute...
se serveste cu cartofi fierti sau prajiti!

Sa aveti pofta!

2 comentarii:

Lubita Iancu spunea...

Multumim de recomandare dar unde gasim cartea??
Puiul este bun de tot si eu am reteta.

diamond spunea...

Lubita, am cumparat-o de pe net! uitre iti dau linkul aici! http://www.elefant.ro/carti/gastronomie/feluri-regionale-internationale/dictatura-gastronomica-ivii-de-feluri-de-mancare-211071.html