joi, 3 aprilie 2014

Prajitura Fina

sara buna! dragilor vin cu o reteta de prajiturica, delicioasa pentru toate ocaziile, iar pt fanii nuca, ciocolata si cafea... e chiar mirobolanta!

se combina mirific la cafea, savurata asa pe indelete!
cam crima curata pentru silueta! dar putin e buna si nu strica niciodata! :D

asadar direct din tava, fara prim-planuri ca aveam ciocolata si pe obiectiv!

Ingrediente:
Blat: 6 oua
140 gr. zahar
1 lingura cafea macinata
140 gr. nuci prajite si macinate
1, 1/2 linguri de faina
1/2 plic praf de copt
Crema: 200 gr. unt
150 gr. zahar pudra
1 lingura de cafea
1 lingura de ness

Glazura:
6 linguri cacao
6 linguri zahar
6 linguri apa
100 gr. margarina/unt
Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf  de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...
apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...
blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!
Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de ness...
crema se intinde peste blatul racit...
 pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:
se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine...
dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul... 
glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider...
dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!
 Simplu si bun! Pofta mare!

Un comentariu:

gaby's blog spunea...

am facut si eu ceva asemanator dar cu alune de padure foarte buna!