vineri, 17 octombrie 2014

Prajitura cu mere si iaurt

desertul de astazi e simplu, rapid si usor:
Ingrediente:
1 kg mere (nu zemoase)
600 gr. iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilescu
scortisoara
merele se spala, se curata de cotoare si de coaja si se dau pe razatoarea mare...
intr-un castron incapator, mixam bine iaurtul (scurs de apa) cu zaharul si zaharul vanilescu...
apoi se adauga lingura cu lingura uleiul mixand...
se adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie...
se tapeteaza tava cu hartie de copt ...se toarna jumatate de compozitie si se niveleaza cu o spatula...
apoi se adauga merele rase amestecate cu scortisoara ( dupa aprecierea fiecaruia)
apoi se toarna si cealalta jumatate de compozitie de aluat si tava se da la cuptorul preincalzit...
cand s-a aurit/ bronzat usor deasupra e gata...
cand s-a racit se taie patrate, romburi, cercuri dupa cum va place!:)
presarati zahar pudra deasupra!
pofta mare!
sursa: Caietul cu retete!

Un comentariu:

Raluca spunea...

Oare merge si cu dovleac? Multumesc